Kako obnovite certifikat?

navodila za obnovitev certifikata

V prvem koraku moramo shraniti pridobljen certifikat na računalnik. Poleg certifikata pripravimo tudi geslo, ki smo ga prejeli zraven certifikata. Datoteka certifikata, shranjenega na namizju, je prikazana na sliki 1.

V programu Servis.net se pomaknemo na meni "POMOŽNE FUNKCIJE" in v njem poiščemo kategorijo: "POTRJEVANJE RAČUNOV ZA FURS". Znotraj te kategorije pa: "FISK SI-Shrani certifikat".

Odpre se nam okence v katerega vpišemo geslo, ki smo ga prejeli po elektronski pošti. Po vpisu gesla uporabimo gumb "Uvozi certifikat".

Po kliku na "Uvozi certifikat" se odpre okno za izbiro certifikata. Poiščemo certifikat (datoteko), ki smo jo v prvem koraku navodil shranili na namizje (oz. kamorkoli na računalnik). Ko datoteko najdemo jo označimo in spodaj pritisnemo "Odpri/Open" kot kaže slika 4.

Ko smo naredili korak številka 3, je postopek uvoza novega certifikata končan. Na koncu še preverimo našo uspešnost tako, da se spet pomaknemo na meni "POMOŽNE FUNKCIJE" in v njem poiščemo kategorijo: "POTRJEVANJE RAČUNOV ZA FURS". Znotraj kategorije poiščemo "FISK SI – Echo – Kontrola delovanja povezave na FURS" in če nam program izpiše okno s pozdravom, je certifikat uspešno uvožen.